Rólunk

az újjászülető pincészetről és magunkról

Szerelmi vallomás

Pillantás siklik  Pannonhalma lankáin.  A késő nyár reggele ébred, míg a nap vörös melege  elönti lassan a tájat. Róka és nyúl nyugalomra  térnek, egy új nap ébred a szorgalomra. A fény lesimítja a reggeli ködöt, mint egy nő a fátylat, és pillantást enged a burjánzó csodás zöldjere a tájnak. A meleg leszáritja az éjszaka cseppjeit, lehellete megkapó édesség,  fűszeres illat. Itt és csak itt tárjuk ki képzeletünk és szerelmünk szárnyait a természethez.  Összhangunk a Terroir lelkével a tőkék mesés gyümölcseit ajándékozzák. A természet es a munkánk az alkotás varázsaival, az élet ízével és a napsugár erejével tölti üvegjeinket. Ez a hely egy menny a földön. Szerelmünk, odaadásunk végtelen, szeretett föld.

Pincészet

Létezik egy kis borászat a Pannonhalmi Borvidék szívében, ahol egyedi panorámával, családias, baráti hangulattal és persze nem utolsósorban kitűnő borokkal várják a látogatót. A Cseri Pincészet hamar a gourmet éttermek kedvenc beszállítójává vált annak ellenére, hogy ők a borvidék legfiatalabb tagjai. A borászatot Cseri Róbert és Norbert alapította 2012-ben, s Norbert először egyedül készítette a borokat.

Most már Norbert fia, Barnabás is végzett szőlész-borász mérnök, s csatlakozott a családi borászathoz. A jelenleg tíz hektáron termelt rajnai rizling, sauvignon blanc, pinot blanc, fűszeres tramini, merlot, cabernet franc és kékfrankos amellett, hogy kiváló fajtaborokat ad, izgalmas házasítások alapanyaga.

A Cseri család a magas minőség mellett elkötelezett, kézi szürettel, kíméletes feldolgozással készítik egyedi ízvilágú boraikat. Jelentős hozamkorlátozás mellett, kíméletes feldolgozással, reduktív technológiával és hordós érleléssel készítik palackozott boraikat. Termőterület: 10 hektár.

Cseri Norbert

Norbi – főborász

Családunk és pincészetünk feje. Habár nekünk ő csak apa vagy drágám, de emellett komoly szakmai tapasztalattal rendelkező szőlész-borász. Hét évet töltött a Pannonhalmi Apátsági Pincészetnél, amelyet etalonként emleget, s fél évet töltött a Konyári Pincészetnél, hogy megismerhesse, hogyan készülnek a kedvenc vörösborai. Borainkat tekintve a minőség számára a legfontosabb, melynek érdekében bármilyen megfeszített munkára hajlandó. Élete a munkája, és a családja. Hallgatag mindaddig, amíg a boraira kíváncsi emberek meg nem nyitják. Hisz benne, hogy ha a munkánk a szenvedélyünk, akkor valami igazán különlegeset hozhatunk létre. Ezzel nap mint nap inspirál mindannyiunkat. Szakmai tapasztalatának, s maximalitásának köszönhetően ért el a borászat csúcsbora a Legenda hihetetlen sikereket.
cseri_norbert
Fotó: Szami/ RAW Agency
cseri_barnabas
Fotó: Szami/ RAW Agency

Cseri Barnabás

Barni - a család fiatal borásza

Korához képest nagy és széles tudással rendelkező szőlész-borászunk. Középiskolásként vendéglátósnak indult, Svájcban töltött három nyarat különböző éttermek konyháin. Főztjét a mai napig előszeretettel fogyasztjuk, főleg, amikor egy kis bort is belecsempész a fogásokba.

A főiskolai tanulmányait már szőlész-borászként végezte. Állítja, hogy a szakmát nem az iskolában, hanem a gyakorlatban lehet megtanulni. Ehhez híven az alapokat édesapjának, a kiteljesedést a moseli Dr. Loosen Weingut főborászának, Bernhard Schugnak köszönheti. Nevéhez fűződik a pincészetünk sikerterméke a Barni's Riesling, ma már a rajnai sorozat II. Secundus tétele.

Cseri Auguszta

Auguszta - a család legfiatalabb tagja

Legritkábban vele talákozhatnak Magyarországon a borkedvelők.  2019 szeptemberében kezdte meg tanulmányait az IMC Krems, International Wine Business szakán a gyönyörű Wachaui Borvidék központjában.  2022 óta már a Domäne Wachau borászat export csapatát erősíti, nemzetközi eseményeken gyakran futkattok össze vele, Az esti telefonbeszélgetések hosszúra nyúlnak a számára új szakmai információk megvitatása miatt.
cseri_auguszta
Fotó: Szami/ RAW Agency
cseri_eszter
Fotó: Szami/ RAW Agency

Cseriné Hatoss Eszter

Eszter – kereskedelem, értékesítés

Míg a fiúk szorgosan dolgoznak az új tételeken, ő folyamatos kapcsolatban van kereskedőinkkel és partnereinkkel. Hatalmas terhet vesz le borászaink válláról, hiszen a kommunikáció és az üzletkötés a vérében van. Mindenkivel megtalálja a közös hangot és ennek köszönhetően kitűnő borsorokat kínál a különböző érdeklődőknek. Rendezvényeink és kitelepüléseink sikere az ő precíz munkájának köszönhető.